top of page

MAGAZINE "INSECTA"

PROCES

In een studio een zine maken die gaat over het uitsterven van insecten. 
Lastig, zeker als we allemaal nog nooit in een studio samenwerking verband hebben gewerkt. De taken verdelen, en ik werd de producer!!
Deze taak was best pittig, niet alleen iedereen aan de deadlines houden maar ook streng zijn en andere erop aanspreken als het niet gedaan werd. Het bijhouden wat wanneer is en zelf het goede voorbeeld geven...

De eerste drie weken was het heel erg zoeken naar de hoe en wat. Daarna werd het een meer natuurlijke taak en gingen de dingen vanzelf!!

De deadlines werden gehaald en iedereen was grotendeels van de tijd aanwezig!!

Het project kwam stroef op gang, we hadden allemaal nog nooit een zine gemaakt en geen idee hoe we het moesten aanpakken. We begonnen met bij elkaar zitten en andere zines te pakken als inspiratie, we stelde een format op voor het aanleveren van illustraties en teksten, uitlijningen en verhoudingen voor de illustraties en pagina indelingen. 

Hierna hebben we de ideeën bedacht voor de zine en die bij elkaar gelegd en op die manier een geheel gemaakt van de verschillende manieren van vertellen. De eerste deadlines werden gesteld en zo gingen we aan het werk, deadlines en drie keer per week een (digitale) meeting!!

De verhalen die ik heb gemaakt voor de zine zijn vooral informerend, met onderander het gebruik van AR in een beeldelement. Er is ook een comic die gaat over het laatste insect, het is een kort maar leuk verhaal!! En Losse illustraties die bij teksten horen als ondersteunende en speelse illustraties!!

De illustratie op de cover is ook van mij, maar in samenwerking met hoofd vormgeving, zij heeft de layout en de tekst gemaakt!!

De zine INSECTA heeft zijn eigen site gekregen om het te presenteren aan docenten, mede studenten en aan iedereen die het wilt zien!!

De site hebben we samen gemaakt, mijn bijdragen was de layout en de tekst, hoofd vormgeving voor de kleuren en de dummy en iedereen was verantwoordelijk voor zijn/haar eigen illustraties op de site!!

Screenshot%202020-04-07%20at%2011.58_edi

AANBEVOLEN

ipads%2520mockup_edited_edited.jpg
Tree House icon.jpg
bottom of page