top of page

CONCEPT APP

 CATHERINA ZIEKENHUIS

PROCES

Een app maken die slokdarm kankerpatiënten moet kunnen helpen om de zelfmanagement te verbeteren tijdens de behandeling duur in het ziekenhuis. Dit was de opdracht die we kregen van het ziekenhuis in Eindhoven. Er was nog niks voor deze groep patiënten die extra steun zou bieden thuis vanuit het ziekenhuis zelf. De eisen waren simpel, het moet bij de doelgroep passen, het moet zijn wat ze nodig hebben en niet wat ze denken nodig te hebben, in correctie met de specialisten en de patiënten en er moest een conversational agent aan vast zitten.

Zo simpel als het klok was het helaas niet. Na onderzoeken en interviews met de patiënten werd het duidelijk, en was behoefte aan overzicht!!

Maar dan? Waar moest het overzicht komen, wat waren belangrijke aandachtspunten punten??

Samen met de zorg-professionals maakte we een overzicht van de verschillende afkomsten af afspraken en informatie. Er bleek een deel met papier te gaan een een deel digitaal, maar uit verschillende bronnen. Na een breakdown van de ideeën en het testen met de patiënten en de professionals hadden we een concept, een design die het concept concretiseerde. Maar nog belangrijker, we hadden een start gemaakt voor verbetering, na het half jaar dat we er aan hebben gewerkt, wordt het onderzoek voort gezet door anderen en het idee verbeterd!!

En wellicht zien we het in de komende jaren wel verschijnen in het ziekenhuis als een werkend product!! 

3f7965_65197630c62f4dd486c1260f68420bef~

CONCEPT

Een applicatie op tablet, mobiel en desktop die zorgt voor structuur, overzicht en duidelijkheid.

Voor dit concept hebben we een bijpassend overdrachtsdocument gemaakt. De breakdown van het concept, en waarom welke design en concept keuzes zijn gemaakt!!

Screenshot%202020-04-07%20at%2011.58_edi

AANBEVOLEN

Insecta%20zine%20voorlopige%20indeling%2
Tree House icon.jpg
bottom of page