top of page

3D ANIMATIE "MINE TO BE"

CONCEPT

De Eerste Wereld Oorlog was een zware oorlog met veel gevolgen. Vanuit Huis Door en het museum Romagne in Frankrijk kregen we de opdracht om het verhaal van een object te vertalen naar een animatie. Het object dat ik kreeg aangewezen was een mijnwagentje. 

Maar waar was het mijnwagentje voor in de oorlog en welke rol speelde hij? Het antwoord, alles wat je er mee kon vervoeren werd er mee vervoerd. Er werd voor het wagentje zelfs een (nieuw) spoor weg aangelegd!!

Doordat het wagentje zoveel diversiteiten had was de uitdaging al snel, hoe kan er zo veel mogelijk informatie in de animatie, zonder dat dit te overwelvend is. Het eerste idee was om er een spottende commercial van te maken. Beelden die uit het toen zouden kunnen komen in een modern jasje, alsof je het op tv zou tegen komen. Dit kwam heel erg op het randje van spot aan en voelde niet als de juiste richting. 
Toch wilde ik met de animatie een strenge mening aan de oorlog geven, oorlogje spelen is kinderachtig! Vandaar dat de keuze voor de uitvoering lieve en zachte kleuren zou hebben met een versimpelde weergaven van de werkelijkheid. En dit in een fabriek waar het mijnwagentje alle verschillende "stations" langs gaat. Iedere station staat voor een taak die het wagentje heeft vervuld. Daarnaast verdwijnen de soldaten en zusters steeds uit beeld en komt er een nieuwe voor in de plaats. Dit is om de extreme aantallen van overleden soldaten en zusters te symboliseren. 

frame 5_0183.jpg
frame 6_0280.jpg
frame 3_1427.jpg

PRODUCT

In het museum Huis Doorn werd de animatie voor een aantal weken getoond. De animatie kwam op een scherm te hangen tussen de relieken van de oorlog en de andere animaties die waren gemaakt!!

Dit is de eerste 3D animatie die ik heb gemaakt en hoop er meer te kunnen/ mogen maken in de toekomst!!

Screenshot 2020-04-07 at 13.36.14.png

AANBEVOLEN

IMG_20B887F02F47-1.jpeg
Screenshot 2020-04-07 at 11.36.28.png
bottom of page