top of page

2D ANIMATIE "DANCE"

PROCES

Er kwam een mailtje binnen met de informatie van een wedstrijd van CS Media. Een animatie wedstrijd onder jonge animatoren voor de kunstnacht in Amsterdam. De animatie moest één van de drie formaten hebben en 25 frames per seconden zijn, voor de rest mocht het van alles zijn!! Dit was de kans om in Amsterdam mijn werk te tonen aan honderden mensen, misschien wel duizenden!! 

De volgende stap was een idee bedenken, iets dat leuk was om te maken en om te zien. Na een paar ideeën te hebben uitgedacht van dieren tot abstract en van alles er tussenin, kwam de conclusie: Een minimalistische uitvoering van een hippe dans (shuffle) met een dynamisch en abstract tintje. 
Veel referentie materialen verzamelen en stukjes uit verschillende dansen er uit halen die interessant waren!! Deze losse fragmenten naar een nieuwe dans vermaakt, een beetje scalen en liquefyen en er was een nieuwe dans ontstaan!! Deze nieuwe dans werd de referentie voor de rotoscoop van deze animatie!!

Na de dans te hebben geanimeerd was het tijd voor de achtergrond, het idee was om de dans dynamischer te maken om bij iedere tap op de "grond" de achtergrond kleur te veranderen!! Dit werkte erg goed maar het was er nog niet.
Er miste iets, een speels element die voor verandering en versnelling zorgde. Dit is het moment dat er een panter aan het het einde kwam en het meisje als het ware opslokte. Dit idee was gaaf maar niet de juiste voor deze animatie. Het tweede idee was de abstracte vormen die over de achtergrond bewogen en af en toe ook over de danser. Dit is de uitgaan vorm waar de keuze uiteindelijk ook op lag.

Na dat de animatie af was en afgespeeld kon worden in een loop, was het tijd om de animatie in te leveren!! 
Het was even spannend of het er doorheen kwam en het was dan ook super gaaf dat hij was geselecteerd voor de museum nacht!! 
Helaas had ik de wedstrijd niet gewonnen maar het was een kei gave ervaring!!!

NA DE WEDSTRIJD

Nadat de wedstrijd afgelopen was kreeg ik een mailtje van CS Media met de vraag: "Zouden we hem voor een halfjaar met jouw naam mogen draaien op de stations in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen?" 
Dit is niet een vraag die je iedere dag krijgt en tuurlijk ging ik hiermee akkoord!!

Het aller gaafste was de reacties die er op kwamen. Bijvoorbeeld de vraag "heb jij dit gemaakt?" of "ik zag hem meerdere keren vandaag!!" 

Het was een unieke ervaring en zou het zo nog een keer doen!!

bottom of page